Bakhuisje @ Stadsbakkerij Broodt

Bakhuisje was een leuk initiatief om de rustige woensdagmiddag te vullen. Gelukkig / helaas hebben we het nu zo druk dat we geen tijd meer hebben voor het Bakhuisje. Hier onder kan je nog wel lezen wat het was....

Vroeger….was niet alles beter, maar sommige dingen hadden wel wat.
Zoals het bakhuisje. Ieder dorp had zijn eigen bakhuisje. Vaak niet meer dan een houtgestookte steenoven met een dakje er boven. Die oven werd een paar keer per week door iemand opgestookt en dan kon iedereen uit de buurt daar met zijn eigen deegstuk naar toe komen om het te bakken. Een bakhuisje had dezelfde sociale functie als een waterput. Mensen ontmoetten er elkaar en er kon gesocilaized worden.

In de bakkerij vertellen klanten mij vaak dat ze zelf brood bakken. Thuis is dat een hele opgave (weet ik uit ervaring) Daarom lijkt het mij leuk om één keer in de maand de bakkerij open te stellen voor thuisbakkers.
Je maakt thuis je eigen (biologische) deeg. Je maakt het op en neemt het mee naar de bakkerij. Dan bakken we het in onze oven. Een bakhuisje dus.
 
Ondertussen kunnen we tips uitwisselen over alles dat met bakken te maken heeft.
De eerste try-out is op woensdag 28 januari. Je bent welkom met je klaar-om-te-bakken deeg vanaf 14:30. (voorzichtig vervoeren). De oven is dan al warm dus kunnen de degen er allemaal tegelijk in. Bedenk vast hoe je na het bakken jouw brood herkent…
Als de broden gebakken zijn kunnen we met zijn allen de resultaten beoordelen en eventueel kijken of er dingen te bedenken zijn die het resultaat verbeteren. Of leuke experimenten bedenken voor het volgende bakhuisje.
 
Ik ben erg benieuwd naar de reacties en hoeveel bakkers zich aanmelden…

  DvK         Reacties (9)

Reacties (9)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties