Bij Stadsbakkerij Broodt bakken wij heel erg lekker broodt. Dat is ons belangrijkste doel. We bakken biologisch broodt op kleinschalige en traditionele wijze. Dat wil zeggen met biologische ingrediënten, met desem (dus geen gist), meel, water en zeezout. Broodt dat je aan vakantie doet denken en waar je niet van af kan blijven.

https://www.youtube.com/watch?v=Wq1zZ63npxg

 

Traditioneel innovatief

De thema’s van Broodt zijn eerlijk, eenvoud, biologisch, kleinschalig, ambachtelijk, lokaal en heel erg lekker. Geen fratsen maar terug naar de bron. Broodt bakt vanuit de traditie innovatieve producten: andere vormen en nieuwe combinaties van smaken.

 

Handwerk

Het meeste werk wordt met de hand uitgevoerd, zoals het verdelen van het deeg en het vormen van het broodt. Het deeg laten we langzaam rijzen, waardoor de smaak zich optimaal kan ontwikkelen. We bakken ons broodt in een steenoven. Deze manier van bakken levert het lekkerste broodt op.

 

In de winkel

Bakken is een schitterend ambacht dat door iedereen gezien mag worden. Daarom bereiden we het broodt in het volle zicht van de klanten. Broodt kopen wordt hierdoor een belevenis. Samen met de unieke broden, andere baksels en broodt gerelateerde artikelen creëren we een unieke sfeer.

 

Locatie

Stadsbakkerij Broodt is gevestigd in een ruim en licht pand aan de Smalle Haven 101. De winkel grenst aan de achterzijde aan het Karel Vermeerenplantsoen waar een terras komt.

 

Design

Eigenaar Dido van Klinken heeft een achtergrond in design. Na het afronden van de Design Academy in 1993 heeft hij negentien jaar bij Philips Design gewerkt als vormgever van Philips producten. Wij dragen bij aan het creatieve klimaat van Eindhoven. De winkel biedt ruimte aan jonge ontwerpers en kunstenaars om werk te exposeren dat gerelateerd is aan broodt en voeding. In de toekomst zal er tal van activiteiten worden georganiseerd op het gebied van voeding, muziek, poëzie, literatuur, architectuur en design. Ieder jaar organiseert de bakkerij een event tijdens de DDW.